Restauracja

Rybna

Dania znajdujące się w menu Naszej restauracji oparte są na rybach złowionych w Zalewie Kamieńskim (okoń, sandacz, leszcz, węgorz) oraz w Morzu Bałtyckim (flądra, turbot, dorsz). Dostępność w/w gatunków uzależniona jest od połowów oraz okresów ochronnych. W związku z powyższym, proponujemy również dorsza atlantyckiego. Ponadto, współpracujemy z zaprzyjaźnioną hodowlą w Zielenicy, która dostarcza Nam świeżego pstrąga. Natomiast z hodowli z Janowa, mamy organicznego Łososia Jurajskiego. Generalnie, ryby, które trafiają do Naszej kuchni, smażymy w cieście piwnym na żeliwnych patelniach. Pozwala to utrzymać ich soczystość i wyjątkowy smak. Na miejscu lepimy pierogi z farszem z dorsza oraz z łososia, serwujemy burgery, ryby zapiekane w piecu, makarony, zupy, sałatki, śledzie na różne sposoby i wiele innych pozycji.