Restauracja

Rybna

Dania znajdujące się w menu naszej restauracji oparte są na rybach złowionych w zalewie Kamieńskim: okoniu, sandaczu, leszczu, węgorzu oraz w Morzu Bałtyckim: flądrze, turbocie, dorszu. Dostępność w/w gatunków uzależniona jest od połowów oraz okresów ochronnych. W związku z powyższym proponujemy również dorsza atlantyckiego. Ponadto współpracujemy z zaprzyjaźnioną hodowlą w Zielenicy, która dostarcza Nam świeżego pstrąga. Natomiast z hodowli z Janowa mamy organicznego Łososia Jurajskiego. Generalnie ryby, które trafiają do Naszej kuchni, smażymy na żeliwnych patelniach w cieście piwnym. Pozwala to utrzymać ich soczystość i wyjątkowy smak. Na miejscu lepimy pierogi z farszem z dorsza oraz z łososia, serwujemy burgery, ryby zapiekane w piecu, makarony, zupy, sałatki, śledzie na różne sposoby i wiele innych pozycji.